НОВИНИ

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=1&document_id=4897   
                                                 (Съобщение на Комисия за Защита на Потребителите КЗП(04.11.2012) )

Уточнение

В хода на извършените проверки експертите на КЗП разгледаха множество продукти, които са хранителни добавки и уреди, представени с лечебни свойства и въздействие. В работния списък са включени продукти, за които са предоставени доказателства подкрепящи твърденията за лечебните им свойства. В съобщението до медиите за резултатите от извършените проверки е допусната техническа грешка, поради която присъстват наименованията на следните продукти от работния списък: StemEnhance – активатор на стволови клетки; Апарат за лечение на болки в гърба. За тези продукти търговците са представили изисканите от тях документи и не са установени нарушения.

В публикация на страницата си, КЗП съобщава за решението си да забрани използването на вече описаната заблуждаваща търговска практика при продажба чрез Интернет (он-лайн магазини). КЗП не забранява продажбата на самите продукти. Това се отнася за всички продукти упоменати в съобщението.


ORP – ОКИСЛИТЕЛНО РЕДУКЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ Е СПОСОБНОСТТА НА ДАДЕНО ВЕЩЕСТВО (ВОДА ИЛИ ДРУГО) ДА ОКИСЛЯВА – ОТНЕМАЙКИ ЕЛЕКТРОНИ(ЕНЕРГИЯ) ИЛИ ДА РЕДУЦИРА-ВНАСЯЙКИ ЕНЕРГИЯ В ДАДЕНА СРЕДА ИЛИ ОРГАНИЗЪМ-НАШЕТО ТЯЛО. Добавянето на електрони – отрицателни електрически заряди е редукция а отнемането е окисляване. Стойността на ОРП се измерва в миливолти и е отрицателна или положителна. Свободните радикали, отровите и токсините в човешкото тяло имат недостиг на отрицателен заряд, което ги прави химически нестабилни и токсични. За да се стабилизират те отнемат електрони – енергия от човешкия организъм, от здравите клетки, разстройват тяхното ДНК, повреждат ги и ги убиват. В това се проявява и тяхната токсичност и болестотворност спрямо човешкото здраве. Свободните радикали са и един от основните причинители за туморите и рака. Радиацията която причинява рак, токсично отравяне и други заболявания, като лъчение също произхожда от положително заредените атомни на радиоактивните вещества като уран, плутоний и др.  Лъчетерапията при „ОПИТИТЕ“ на традиционната медицина за лекуване на рака отнема/избива електрони(електрическия заряд) на нормалните клетки и също предизвиква по-късно още по-голяма ескалация на рака в подлагащите се на лъчетерапия + натравяне на човешкия организъм с токсични положително заредени радикали.

Веществата с голяма концентрация на свободни електрони и отрицателни водородни йони се наричат АНТИОКСИДАНТИ.

Алкалната ЖИВА ВОДА е наситена с изобилие от водородни отрицателни йони и електрони – отрицателен електрически заряд. Тази вода е способна и готова да ги отдаде на нашето тяло когато я пием и така да неутрализира токсичните вещества, „свободни“ радикали и така да блокира окислителния им болестотворен потенциал. Живата – алкална (електролизно обработена) вода е по-мощен антиоксидант от всички съществуващи натурални сокове и хранителни добавки от антиоксиданти. Живата – алкална вода е много мощен разтворител така, че тя много бързо се разтваря в организма и достига всички клетки в телата ни извършвайки своето мощно целебно и енергетизиращо действие възстановяващо здравето ни, физическата ни енергия и тонус. Живата алкална активирана вода има ORP над -300 което е характеристика надхвърляща тази на водите в най-целебните извори по света.

Киселинната (мъртва – бактерицидна) положително заредена вода,наситена с кислород в малки еднократни дози от 50-100 милилитра е полезна за унищожаването на паразити, бактерии, червеи, гъбички в телата ни, както и като много мощно противовъзпалително средство, болко успокояващо, успокояваща нервната система, прекратяваща чревните и стомашни растройства като гастрити, колити, язви и др. Употребата и в малки умерени количества е полезна, като трябва преобладаващо да приемаме жива-алкална вода.

Чешмяната вода от крана на домовете ни е с положитерно ORP +1 до около +400 миливолта, което я прави отнемаща електрони(ЕНЕРГИЯ) от нашите тела. С положително ORP и разрушително за здравето ни въздействие са и всички подсладени и газирани напитки. Това не означава че непременно сме задължени да ги изключим от менюто си и сме обречени ако не го направим, тъй като свободните положителни и токсични радикали в организма ни се пораждат и при най-стриктните диети и здравословни режими на хранене, но за да ги балансираме и свеждаме до минимум е като максимално често, всеки  ден се стараем  да приемаме оптимални количества жива алкална вода изобилваща със свободни електрони и водородни отрицателни йони – ЕНЕРГИЯТА на здравето на нашите тела. Активаторите за жива – алкална вода с ORP по голямо от минус -300 ви осигуряват точно такава вода – вода за живот и здраве  заменяща най-лошите диагнози със ЗДРАВЕ и дълъг ЖИВОТ.


В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg